Zwart is de kleur voor in uw tuin!

Als je aan accentkleuren denkt voor in je tuin denk je waarschijnlijk niet gelijk aan zwart. Zwart klinkt misschien donker en duister, maar dat hoeft absoluut niet! Zwart kan heel chic zijn, of juist stoer en industrieel en bovenal: het geeft een prachtig contrast met groen!

Kleur bekennen?

Bij het kiezen van accentkleuren voor in de tuin is het belangrijk dat je eerst de sfeer bepaalt die je wilt creëren buiten. Ga je voor robuust, strak en modern of juist voor bohemian? Dit heeft veel te maken met je persoonlijke smaak, maar ook met de functie die de tuin gaat krijgen. Wordt het een tuin voor zonaanbidders of juist een heerlijke eetkamer in de buitenlucht? Wanneer je dit voor jezelf helder hebt kun je gaan kijken naar materialen en kleuren. Wat past er precies in jouw gekozen sfeer?

Zwart op wit

Past de kleur zwart helemaal in jouw beeld van de tuin? Wees dan niet bang en ga ervoor! Zwart geeft je planten een duidelijk podium en geeft vorm aan je tuin of terras. Je kunt ervoor kiezen om de schutting zwart te beitsen, maar ook zwart- (of heel donker antraciet) kleurige kussens in je loungeset geven al een mooi effect. Zorg dat je op verschillende plekken in je tuin het zwart laat terugkomen, bijvoorbeeld door een zwarte accessoire, zwarte bestrating of zelfs een plant met zwarte (of heel donkere) bloemen of bladeren. Zo creëer je een eenheid en ontstaat er niet één donkere hoek in de tuin, maar blijft alles in balans.

De ondergrond is ook heel bepalend voor de sfeer in je tuin. Grote strakke tegels geven een ruimtelijk effect en een moderne uitstraling.