Wat zijn de zomertrends voor in je tuin in 2022

Je tuin is heel fijn om je in terug te trekken en af te spreken met vrienden en familie. Elk jaar genieten we er weer van. Ook elk jaar veranderen de trends voor je tuin en dit is ook zo in 2022. Voorheen waren praktische tuinen, met veel stenen en weinig groen, in trek, maar we zien steeds meer dat mensen een groene tuin willen waar ze zich in terug kunnen trekken. Hieronder bespreken we de tuintrends van 2022.

VOORJAARSKORTING TUINMEUBELEN

Nu al voorjaarskorting ontvangen op alle tuinsets & loungesets?
Bel ons en bestel vandaag!

0495 – 74 10 19

Trend 1: meer kleur

De eerste trend die we bespreken is de trend van de kleur. Vroeger waren tuinen voornamelijk grijs, maar mensen willen meer kleur en kleuren die echt aanspreken. De kleur van dit jaar, Brave Ground past hier goed bij. Door de mooie basiskleur van Brave Ground, komen andere kleuren meer naar voren en zien ze er mooier uit. Bij kleur hebben we het echt over alle kleur die je je maar kunt bedenken. Liever warme kleuren zoals aarde of pastel kleuren of toch felle kleuren? Alles kan en er kan zelfs gecombineerd worden!

Trend 2: een duurzamere tuin

Als we kijken naar groeiende trends voor tuinen dan komt meteen duurzaamheid naar voren. Duurzaamheid is steeds populairder aan het worden en dus ook voor je tuin heel bruikbaar. Deze trend is goed te combineren met de eerste trend van de kleuren. Zo kun je de Hartman Sophie serie kopen die recyclebaar is door de kunststof en in veel kleuren te koop zijn. Bij de stoelen uit deze serie past een mooie houten tafel, bijvoorbeeld van FSC hout of toch juist een houten tafel met aluminium frame voor een industriële look. Goed te combineren dus!

De duurzame stof Sunbrella

Naast kunststof en hout is Sunbrella ook een hele duurzame stof. Sunbrella kan goed tegen het weer, regen en zon. Ook meubels gemaakt van Sunbrella zijn verkrijgbaar in warme- en pastelkleuren en hiermee ook toepasbaar op de kleurentrend.

Trend 3: voeg een tuinhuis, overkapping of veranda toe aan je tuin!

Deze trend zal je vast niet verbazen, want de trend is al vaker teruggekomen. Het aanschaffen, laten maken of zelf maken van een tuinhuis, overkapping of veranda. Hiermee maak je echt een plekje voor jezelf in je tuin en hier kan je ook zitten als het wat slechter weer is. Door de plek mooi te decoreren met lampjes, planten of kussen; of door er een tuinset neer te zetten met mooi kleed, maak je er echt een gezellig plekje van. Planten die goed tegen wind kunnen en ook in de winter in je tuinhuis of overkapping kunnen blijven staan zijn: Toverhazelaar, helleborus of winterjasmijn. Een leuke toevoeging aan je tuinhuis, veranda of overkapping is een buitenkeuken of plekje voor je BBQ. Dit is niet alleen leuk in de zomer, maar in de winter kun je hier ook van genieten in combinatie met een vuurkorf en warm drankje.

Trend 4: Urban Jungle tuin

Zoals we al eerder schreven, mensen willen weer meer terug naar een groene tuin. Hierom is de vierde trend in deze lijst die van de Urban Jungle. Een Urban Jungle is heel veel groen en heel gewaagd. Andere kleuren die terugkeren zijn geel, zachtroze en zwart. Deze Urban Jungle stijl kun je combineren met veel dingen zoals een Wicker tuinset, stoelen van rope of tafel van marmer. Een hangstoel of hangmat is ook niet misplaatst in een Urban jungle. Hang boven je eettafel een stuk hout, maak een eigen hangen voor planten of klem planten en lampjes aan je tafel: dit is echt Urban Jungle. Cactussen, agave en gatenplaten passen hier perfect.