Inspiratie voor het inrichten van een moderne tuin

Een tuinstijl die steeds meer aan populariteit wint is de strakke tuin. Deze tuinstijl kenmerkt zich uiteraard door strakke lijnen en kent daarnaast nog veel meer mogelijkheden. Ik laat je in deze blog kennismaken met de mooiste voorbeelden en inspiratietips voor een strak uitziende tuin.

Onderhoudsvriendelijke tuin

Een strakke tuin betekent vaak veel bestrating en weinig beplanting, daarom is een strakke tuin vaak ook een onderhoudsvriendelijke tuin. Een tuin waarbij het nodige onderhoud niet té veel tijd kost, zodat je heerlijk kunt relaxen in je tuin in plaats van onkruid te wieden. Voor een mooi onderhoudsvriendelijk terras zijn grote vierkante tegels de ideale oplossing. Met vierkante tegels creëer je rechte lijnen in de tuin en daarnaast geven de tegels een rustige uitstraling. Grijs is voor tegels een graag geziene kleur in de strak ingerichte tuin. Deze combineer je vervolgens eenvoudig met kiezels of grind in dezelfde grijstinten. Deze stenen maken de tuin nog makkelijker om te onderhouden en zijn in een moderne tuin onmisbaar. Het oogt modern en een grasvrije zone is erg herkenbaar voor deze tuinstijl. We zien nog wel groen terug in een deze tuinstijl. Niet op grondhoogte, maar in de vorm van onderhoudsvriendelijke planten geplaatst in hoge borders.

Moderne decoratie in je strakke tuin

Ben je bezig om je tuin te veranderen in een strakke en moderne tuin? Houd dan ook rekening met moderne decoratie. Tuindecoratie zorgt ervoor dat jouw tuin daadwerkelijk die moderne, strakke uitstraling krijgt. Eigentijdse decoratie is hierbij een goed uitgangspunt. Heb je een vijver in je tuin? Laat deze dan omringen met rechte lijnen en kies voor een modern waterornament. Je vijver past dan helemaal thuis in de strak moderne tuin. De decoratie voor deze tuinstijl is neutraal van kleur en is niet prominent aanwezig. Kies voor kunstzinnige decoratie zoals bolvormige stenen of unieke kunstwerken om jouw tuin net dat beetje extra klasse te geven.

Moderne tuinmeubelen

In een strak ingerichte tuin horen moderne tuinmeubelen met rechte lijnen thuis. Vierkante en rechthoekige vormen zijn de basis voor tuinmeubelen in een moderne tuin. Rechte hoeken zijn voor zowel het meubel als de kussens essentieel. Hiermee creëer je een strak geheel en maakt het niet uit voor welk materiaalsoort je kiest. In de tuin wordt soms gekozen voor strakke wicker loungestoelen, dit zijn onze kettler of 4 seasons lounge tuinstoelen met een voetenbank.

Een musthave voor de strakke tuin-liefhebber zijn tuinmeubelen van Roest Vast Staal. Dit materiaalsoort geeft je tuin een stijlvolle look en is ook makkelijk te onderhouden. De R.V.S. tuinmeubelen van De Tuinmeubelen Specialist hebben de juiste lijnen en kleuren voor jouw strakke tuininrichting. Meubelen van onze merken hebben een modern design en stralen eenvoud uit.

De meest geschikte kleuren in een strakke tuin zijn zwart, wit en grijs met daarbij het groen van eventueel een strak grasveld of groene planten. Ook voor je tuinmeubelen zijn dit de juiste tinten om voor te kiezen. In de strak ingerichte tuin komt een loungeset goed tot zijn recht. Een loungeset geeft een luxe uitstraling aan je tuin en zit daarnaast erg comfortabel. Aluminium is een materiaalsoort dat voor deze tuinstijl veel gebruikt wordt voor een loungeset. Nieuwsgierig geworden? Maak kennis met onze aluminium loungesets.

Dit zijn de belangrijkste ingrediënten voor een strak ingerichte tuin. Uiteraard zou je bijvoorbeeld nog verlichte spotjes in je looppad kunnen creëren voor een moderne uitstraling, een glazen overkapping realiseren in je tuin of een moderne schutting plaatsen. Zo kun je eindeloos doorgaan met inrichten, maar onthoud; een strakke tuin kenmerkt zich ook door zijn eenvoud. Kies wat bij jou past en tover zo je tuin om tot een schitterend strakke tuin. Stuur je ons nog wel even een sfeerfoto van het eindresultaat?