De trends van 2022 in tuinmeubelen

Nu de lente in aantocht is en de vogels weer fluiten, begint ook het buitengevoel weer te kriebelen en ontstaat de behoefte naar nieuwe inspiratie voor de tuin. Een nieuw seizoen betekent immers ook dat het tijd is voor nieuwe trends in tuinmeubelen. Wil je weten wat het voorjaar van 2019 ons op dat gebied gaat brengen? Lees hier dan de vier leukste trends!

Stoffen bekleding
In het voorjaar en de zomer vormt de tuin een extra stuk leefruimte. Een soort buitenkamer, waar je met net zoveel comfort kunt zitten als binnen. Om dat gevoel van luxe te versterken wordt ook dit jaar binnen gewoon naar buiten gehaald, net als vorig jaar. Dat betekent dat we veel stoffen bekleding tegenkomen op de tuinmeubelen. We zien meubelen met een luxe uitstraling, die ook in je woonkamer niet zouden misstaan. Uiteraard is de bekleding van deze tuinmeubelen, zoals bijvoorbeeld comfortabele loungebanken, gemaakt van duurzame materialen die tegen een stootje kunnen. Je kunt deze dus gerust in weer en wind gebruiken. Zo zit je buiten net zo gezellig als binnen.

De rust van Scandinavië
Een Scandinavisch interieur is niets nieuws en kennen we al geruime tijd. Kenmerkend in zo’n interieurstijl zijn vaak de eenvoud en het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout of teak. De zachte, naturelle tinten die ermee gepaard gaan zorgen er daarnaast voor dat het geheel een rustige sfeer ademt. In 2019 zet deze trend zich door naar de tuin en zien we contrasten tussen warm en koel of tussen zacht en hard. Duidelijke vormen, veel gebruik van hout en naturelle tinten zijn dit jaar volop aanwezig in de tuin.

Stoer en robuust zwart
Ook het gebruik van zwart in de tuin is een trend die we veel zullen tegenkomen. Dit lijkt in stevig contrast te staan met de zachte Scandinavische tinten, maar kan juist ook heel mooi samengaan. Zwart is een goede tegenhanger bij lichtere kleuren en gaat ook heel goed samen met het groen van de planten in de tuin. Daarnaast geeft zwart een robuuste uitstraling en kun je er duidelijke vormen mee aangeven in de tuin. Gecombineerd met het hout dat we in de Scandinavische trend tegenkomen, creëer je bovendien een warme sfeer.

Moderne allure
Liefhebbers van designmeubelen kunnen dit seizoen hun hart ophalen. Modern design is immers niet meer alleen iets voor in huis, maar gaan we ook steeds meer terugzien in de tuin. Denk hierbij aan meubelen die bijna een kunstwerk op zich zijn, met grafische vormen, schuine poten of zwevende rugdelen. Zo creëer je in je tuin een volwaardige buitenkamer, die naadloos aansluit bij je interieur en die je een zeer luxe gevoel geeft. Net zoals het designmeubel zelf zijn de kussens ook van belang voor een complete moderne tuinset.

Tenslotte zien we steeds meer ronde vormen verschijnen, niet alleen buiten, maar ook binnen. Ook kunnen we er dit seizoen nog steeds heerlijk op los combineren want mixen en matchen blijft hip. Met welke trends in je tuin ga jij dit jaar de show stelen?